Nyheder

kulturhusloekken foto14/3 2018

Der er afholdt ordinær generalforsamling i Kulturhus Løkken. Løkken Folkeblad var på pletten og bringer denne uge en artikel, som sammenfatter formand Jonna Liv Jensens beretning samt nogle af de mange aktiviteter, som foregår i Kulturhus Løkken. Læs artiklen i Løkken Folkeblad her.

 

  

Vandreture 25/2 2018

Har du set vandregruppen?? 
https://m.facebook.com/groups/340038963125725
Der er opstartet faste vandre ture hver uge:
Onsdag kl 10-12 + 16:30-18
Torsdag kl 09-11
Søndag kl 10-12
Meld dig ind i den lukkede gruppe og tag din nabo under armen. Mødes foran kulturhuset! Ingen tilmelding. Turleder kan aftales på stedet fra gang til gang!!
God tur! 

Bennedict Kjærsgaard09/2 2018

Arrangementet med Benedict Kjærgaard var særdeles velbesøgt. Maybritt O´Hare, som også var gæst denne aften har skrevet en anmeldelse af foredraget, som kan læses herunder:

Kulturhus Løkken:
En aften med overlæge Benedict Kjærgaard om liv og død skrevet af gæst Maybritt O’Hare:

Der var fulde huse og udsolgte pladser, da Kulturhus Løkken havde inviteret overlæge Benedict Kjærgaard fra Aalborg Universitetshospital til at holde foredrag under titlen ”Et lægeliv mellem forsøgsdyr og flyvevåbnet” torsdag d. 18.januar 2018.

Benedict Kjærgaard er overlæge på Hjerte-Lunge Kirurgisk afdeling på Aalborg Universitetshospital, leder af Region Nordjyllands forsøgsdyrsordning og i tillæg stabslæge ved flyvevåbnet.

Han har i mere end 35 år været involveret i helikopterredningstjenesten og dette engagement har ført til forskning i metoder til at redde menneskeliv i akutte og livstruende situationer.

Denne forskning har involveret forsøgsdyr, før metoderne har kunnet anvendes på mennesker og har ført til udvikling af metoder og apparatur til at redde menneskeliv efter bl.a drukning, hjertestop og nedkøling.

Benedict Kjærgaard har på denne bagrund været involveret i adskillige redningsaktioner, hvoraf en af de mest kendte var ulykken i Præstø i februar 2011, hvor 13 efterskoleelever og 2 lærere var sejlet ud i en 8 meter lang dragebåd, der kæntrede under en vending.
Ved denne redningsaktion ankom 4 helikoptere, 6 redningsbåde, 12 ambulancer, 2 lægebiler, en akutsygeplejerskebil og 2 praktiserende læger til stedet.
De involverede i ulykken var stærkt nedkølede med temperaturer på 16-17 grader og flere fik hjertemassage på stedet og under overflytning til sygehuse i hele landet. 7 af eleverne blev lagt i kunstigt koma i nogle dage, inden de blev vækket.
Det lykkedes at redde samtlige elever og den ene lærer, bl.a. ved en metode med en transportabel hjerte-lunge maskine, Benedict Kjærgaard har været med til at udvikle og efterprøve gennem testning på forsøgsdyr.

Benedict Kjærgaard berettede om sit virke i redningstjenesten og forsøgsdyrsordningen i Region Nordjylland med vid, varme, underfundighed og indsigt ledsaget af billeder af forsøgsdyr, der blev undersøgt i forskellige sammenhænge, herunder bl.a en bedøvet gris, der havde fået indsat en særlig slags pacemaker, der skulle testes for duelighed, mens der blev foretaget en MR-scanning.

Han fortalte om forsøgsdyrenes levevilkår og hvad de bliver anvendt til, inden de bliver aflivet.
Grise bliver bl.a anvendt til at uddanne kommende og erfarne læger, så kirurgiske teknikker bliver forbedret og fører til bedre resultater på mennesker.

Forsøgsdyrsordningen omfatter desuden assistance i ZOO, når der er behov for mere avancerede metoder til at hjælpe dyrene der.

Benedict Kjærgaard har været involveret i mange succesfulde genoplivninger af mennesker, der blev fundet druknede eller nedkølede. Flere af disse mennesker var af andre allerede erklæret døde, da han overtog behandling og gav dem en chance mere på baggrund af hans viden fra undersøgelser og tests med apparatur foretaget på forsøgsdyr.
Han har efterfølgende mødt flere af disse personer igen og de har berettet om deres nuværende livssituation, som for fleres vedkommende er den samme som før ulykken.
Det var en inspirerende og livsbekræftende aften, som gav større viden om og forståelse for både behovet for forsøgsdyr og indsigt i, hvor avanceret lægevidenskaben kan være.

Et arrangement, som Kulturhus Løkken kan være stolte af.

Offentlig foredrag i naturvidenskab26/1 2018

Naturvidenskabelige foredrag i Kulturhus Løkken.

Kulturhus Løkken byder på GRATIS entre til livestreaming af naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus universitet. Arrangementet foregår i lærerværelset på Løkken Skole. Vi byder på foreløbig 4 aftener fra 19 - 21 med indlagt pause, hvor der er mulighed for køb af forfriskninger. Herunder er tidspunkt og emne for de 4 foredrag, som er beskrevet i detaljer og billeder på de enkelte links herunder. Meld dig gerne ind i Facebook gruppen, hvis du ønsker at deltage i dette tiltag. Link til facebook gruppe.

                 20/3  18:45 - 21:00  Jordens og livets udvikling.

                 17/4  18:45 - 21:00  Myrer.

Tilmelding til hver enkelt arrangement på mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Artikel Tilflytter Lokalcafeen25/1 2018

Aktiviteterne vælter ud af kalenderen fra Kulturhus Løkken her om vinteren. Mandag d. 29/1 åbner f.eks Tilflytter/Lokalcafeen for første gang. Du kan læse om arrengementet i artiklen i Løkken Folkeblad.

 

  

Henrik Christensen

11/12 2017

Løkken drengen Henrik S. Christensens foredrag, om sin kajaktur i Diskobugten i Grønland torsdag d. 30/11, trak 80 interesserede tihørere til Kulturhus Løkken og blev en forrygende interessant aften med grønlandsk kaffemik i pausen. Læs anmeldelsen i Løkken Folkeblad her.

07/12 2017

Feriebolig portalen Campaya, der har samlet ferieboliger på tvære af et stort antal udlejningsbureauer i hele verden, kårer Kulturhus Løkken som en af de bedste i Deres beskrivelse af de 8 bedste aktiviteter og seværdigheder til ferien i Løkken. Det er vi naturligvis meget stolte over og vi mener det vidner om, at det i den grad er lykkedes for Kulturhus Løkken, at række langt ud over scenekanten.

              Udlejer af sommerhuse i Løkken kårer Kulturhus Løkken som en af de bedste ferieoplevelser!se det her.            

image323/11 2017

Lørdag d. 18. november gæstede THE DUO, Margrete Garup og Michael Sunding, Kulturhus Løkken med en skøn musikblanding af blues, jazz, gospel og soul. Læs anmeldelse fra en begejstret tilhører på linket til Løkken Folkeblad her.

 

HER KAN DU LÆSE OM GRUPPERNE I KULTURHUS REGI:

14/11 17 

Der er oprettet 5 lukkede Facebook grupper i regi af Kulturhus Løkken, som beskrevet herunder. Du skal være medlem for at deltage i diskussioner og aktiviteter. Grupperne findes ved, at søge direkte på navnene eller se dem på Kulturhus Løkkens facebook side. Du kan også kontakte gruppens administrator på mail og herigennem blive inviteret ind i gruppen. 

Læs her artikel i Løkken Folkeblad om grupperne. 

VandretureVandregruppe 9480.   

https://www.facebook.com/groups/340038963125725/

Denne gruppe er til for dig, der gerne deler en herlig rute i Løkken og omegn. Slå din tur op på Facebook gruppen, som andre må gå med på. Man er ikke forpligtet på andet end, at vise vej! Alle tider på døgnet og alle ugedage. Måske man får lyst til at snakke eller blot gå med i stilhed.

Tab for alt i verden ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til og jeg kender ingen tanke så tung, at man ikke kan gå fra den. Sådan skrev teologen og filosoffen Kierkegaard(1813-1855).

Administrator for vandregruppen:  Jonna Liv Jensen kan kontaktes på mail:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

 

RevyRevy 9480.   

https://www.facebook.com/groups/503148770050322/

Velkommen til denne gruppe, der forsøger, at samle alle, som er interesseret i, at lave en revy/dilletant med show i Løkken hallen eller Kulturhus Løkken. Der er øve muligheder på Løkken skole.

Administrator for revygruppen: Søren Larsen  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   og   Arthur Pedersen 20994688/ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

PLyrikpoisioesi- og lyrikgruppen.

 

https://www.facebook.com/groups/2395833793974335/

Denne gruppe ønsker at etablere en lokal gruppe under Kulturhus Løkken. Så kom frit frem, hvis nogen i lokalområdet føler samme trang til at skrive digte, rim mm. Så kan vi sammen inspirere hinanden og samtidig have det sjovt og hyggeligt sammen.

Administrator for poesi- og lyrikergruppen:  Lisbeth Ødum kan kontaktes på mail:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Tilflytter kaffeTILFLYTTER / LOKAL CAFEEN 9480. 

https://www.facebook.com/groups/1514631781951729/

Denne gruppe er lavet for at hjælpe tilflyttere velkommen og fastboere til at arrangere en hyggelig aften en gang imellem, hvor der kan tales om stort og småt. Det vil være mulig med mødested på Løkken Skole. At man, som tilflytter, kan søge denne gruppe og få velkomst, hjælp og mange andre ideer. Kom endelig frem med ideerne og tilføj de gode ressource personer eller tilflyttere, som du kender. 

Administrator for tilflytterkaffe gruppen:  Helle Elisabeth Nielsen kan kontaktes på mail:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Male/hygge gruppe 9480.

https://www.facebook.com/groups/1875176006128730/

 Øvede og uøvede, med interesse for malerkunsten på lærred, kan frivilligt mødes hver 2. og 4. tirsdag hver måned fra kl. 19:00 - 22:00.  eller hver tirsdag :-)  i formningslokalet på Løkken skole. Indgang gennem kælder. Deltagerne medbringer selv lærred til maleriet, som foregår i skolens formningslokale. Der er mulighed for lån af staffeli på skolen. 
 
Administrator for malegruppen er : Jonna Liv Jensen kan kontaktes på mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.